Haftanın Tarifi; Patlıcan Mini Pizza
Bu hafta geleneksel pizza anlayışımızın biraz dışında, sıra dışı bir tarif deniyoruz. Hamur yerine, patlıcan üzerine yapılan bir pizza. Sebze severler, ve diyet yapanlar için karbonhidratı az, lezzeti bol bir tarif. Peynir içerdiğinden dolayı yağa dikkat edenler ve sıkı diyet yapanlar için çok uygun veya gündelik bir lezzet olmasa da, bildiğimiz pizzadan çok daha masum bir opsiyon. Umarım pizzayı benim kadar beğenirsiniz.
Malzemeler
Kalın ve büyük bir veya iki patlıcan
Peynir (kolay eriyen bir cinsi tercih edin, mozarella veya kaşar çok güzel olabilir)
Mantar
Tuz
Karabiber
İstenirse sosis veya sucuk
Pizza Sosu veya kendiniz yapmayı tercih ederseniz;
Domates veya Salça (Domates salçası veya biber salçası olabilir)
Sarmısak veya Sarmısak Tozu
Kekik
Fesleğen
Oregano
Yağ (Zeytin yağı, Hindistan Cevizi Yağı veya Fındık Yağı)
Hazırlanış
Patlıcanlarınızı yıkayın ve iki ucunu kesin. İsterseniz, patlıcanı yol yol soyabilirsiniz. Daha sonra, eşit kalınlıklarda ve kalın olacak şekilde dilimlemeye çalışın. .Çalışın diyorum çünkü ben dilimlemek konusunda çok da başarılı sayılmam. Daha sonra her iki yüzüne bol tuz ekip yarım saat boyunca dinlenmeye bırakın.
Diğer yandan eğer sosunuzu kendiniz hazırlıyorsanız, tavanızı ısıtarak sarımsaklarınızı yağda soldurun. Eğer domates kullanıyorsanız, rendelenmiş veya küp kesilmiş domatesinizi tavaya ekleyin. Ben evde sarımsağım olmadığı için bu kısmı atladım ve kullandığım biber salçasını tavaya koydum ama sarımsak ve domates salçadan daha güzel bir sos oluyor. Baharatlarınızı ekleyin ve suyu azalana kadar pişirin.
Bu arada, fırınınızı 190° derece ısıya ayarlayın ve ısınması için çalıştırın. Daha sonra patlıcanlarınızın üzerlerindeki tuzu ve çıkardığı suyunu bir peçete veya kağıt havlu yardımıyla silin. Patlıcanlarınızın iki tarafına zeytin yağı koyun, isterseniz bu aşamada biraz baharat serpebilirsiniz. Daha sonra önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişrin ama, patlıcanların şeklini kaybetmesine izin vermeyin.
Son olarak sosunuzu, kullanacağınız diğer malzemeleri ve en son peyniri patlıcan dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde patlıcanlara serpin. Peynir eriyene kadar ızgarada pişirin ve patlıcanlarınız servise hazır.
Comments
Post a Comment