Haftanın Tarifi; Karnabahar Püresi

Özellikle çocuklar patates püresine bayılır. Güzel bir et yemeğinin veya ızgara tavuğun yanında püre sevmeyen yoktur. Ancak patatesin hem kalori, hem de karbonhidrat bakımından zengin bir yiyecek olduğu bilinmektedir. Karnabahar püresi hem daha düşük kalorili, hem de vitamin ve mineral bakımından zengin bir alternatif. Karnabahar toksin atıcı yapısı, kanser, kalp ve beyin hastalıklarına karşı koruyucu özellikleri, kemiklere faydalı K vitamini içeriği ve sindirime yardımcı özellikleriyle, faydaları saymakla bitmez bir sebze. Aynı zamanda karnabahar püresi yapıldığında tat bakımından patates püresini inanılmaz derecede andırıyor.






MALZEMELER

1 orta boy karnabahar
Sarımsak Tuzu
Kara biber

İsteğe bağlı olarak çok az tereyağı veya çok az rendelenmiş kaşar


HAZIRLANIŞ

Karnabaharı yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra suyunu iyice süzün ve blender veya ezme aparatı yardımıyla topaklar ve sert parçalar kalmayıncaya kadar ezin. Eğer yeterince haşlamamışsanız karnabaharınızı ezmek zor olabilir. Blender kullanmışsanız karnabaharınız biraz su çıkarmış olabilir, gerekirse süzebilirsiniz. Damak zevkinize göre birkaç tutam tuz, sarımsak tuzu veya her ikisini, çok az da karabiberi ekleyin. Bu haliyle püreniz servise hazır. Eğer tereyağı veya kaşar kullanıyorsanız ekledikten sonra tencerenizi kısık ateşin üzerine koyarak karıştırabilir ve böylece malzemenizin erimesine yardımcı olarak daha güzel karışmasını sağlayabilirsiniz. Süslemek isterseniz üzerine bir tutam kekik serperek servis edin.




Comments

Popular posts from this blog

Pelvis Stabilasyonu

Pilateste Pozisyonlar