Haftanın Tarifi; Mantarlı Izgara Tavuk
Yoğun tempoma yenik düştüğüm için son birkaç haftadır evde doğru düzgün yemek yapmıyordum. Kepekli sandviçler ve omlet can yeleği gibi imdadıma yetişiyordu. Ama kısa süre sonra kendimi sağlıksız hissetmeye başladım. Erkenden uykum geliyor, vücudumu ağır ve şiş hissediyorum. Bunun en büyük sebebi hayatımdan taze sebzelerin ve proteinin azalmış olması. Bu yüzden derhal önlem almaya ve her öğün için yiyeceklerimi önceden hazırlamaya karar verdim. Arka arkaya yiyeceğim yemekleri seçerken, sıkılmamak için yaratıcı olmalıyım. Aklıma ilk gelen yiyeceklerden biri tabii ki tavuk. Sizlerle de bu lezzetli tavuk tarifini paylaşmak istedim. Yanında taze salata veya zeytin yağlı sebzeyle servis edebilirsiniz.
Malzemeler
Tavuk Göğsü (Kesmesi kolay olsun diye şişlik göğüs tercih edebilirsiniz)
Mantar (tazesini tercih edin ama mümkün değilse kavanozdaki mantarlar da kullanılabilir)
Ispanak (isteğe bağlı olarak eklenebilir, evde olmadığı için ben kullanmadım)
Biber Salçası
Himalaya Tuzu
Karabiber
İsteğe bağlı Baharatlar
(Ben Acı Biber, Kurutulmuş Limon, Kişniş Otu ve Kekik kullandım)
Hazırlanış
Tavuk göğsünü küp küp kesin ve ona uygun oranda mantarınızı dilimleyin. Eğer ıspanak kullanıyorsanız onu da kıymanız gerekecektir. Mantarı ve kullanıyorsanız ıspanağı, orta ateşte ısıttığınız yapışmaz tavanıza atın. Biraz soldurduktan sonra üzerine tuz ve baharat attığınız tavuğunuzu ekleyin. Tavukları 2-3 dakika tavada çevirin ve biraz pişince ateşi kısın. Bir kaşık kadar, veya tavuğunuz çoksa biraz daha fazla biber salçasını ekleyin ve tüm malzemeleriniz salçayla kaplanana kadar karıştırın. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun :)
Comments
Post a Comment