Haftanın Tarifi; Limonlu Tavuk

Tavuk diğer seçeneklere göre daha az yağlı ve daha düşük kalorili bir protein kaynağıdır. Protein değeri etten düşük olsa da, içeriğindeki protein vücudumuzun ihtiyaçlarını karşılamak için yeter de artar. Diyete giren herkes ızgara tavuk tüketmesi gerektiğini bilir, ancak tavuğu sade yemek kısa süre sonra sıkıcı olabilir. Diyetdeyken haşlanmış sebzeyle, tatsız tuzsuz ızgara tavuk göğsü yemekten sıkılanlara müjde :) Tavuğunuzu biraz daha lezzetli hale getirerek tüketebilirsiniz!..

Malzemeler

2 Limon
Karabiber
Tavuk göğsü veya kemiksiz ve derisi çıkarılmış tavuk
Himalay Tuzu
Biberiye



Hazırlanış

Limonlarınızın kabuğunu rendeleyin. Vaktiniz varsa önceden fırına koyarak limon rendenizi kurutun. Eğer acele ediyorsanız olduğu gibi tavuğun üzerine koyabilirsiniz. Damak zevkinize göre, yarım ve 1 limonu tavuğun üzerine sıkın. Karabiber, tuz ve biberiyeyi serpin ve tavuğu fırına verin. 200 derece ısıda 20-25 dakika pişirin ve tavuğunuz hazır.





Comments

Popular posts from this blog

Haftanın Tarifi; Karnabahar Püresi

Pelvis Stabilasyonu

Pilateste Pozisyonlar