Haftanın Tarifi; Kakaolu Dondurma
aYaz denince aklınıza gelen ilk üç şey nedir? Benim aklıma herşeyden önce, güneş - deniz ve dondurma geliyor. Ne yazık ki, hem laktoza olan intoleransım, hem de vücudumu sağlıklı ve diyet yiyeceklerle besleme prensibimden ötürü, bir süredir bu yaz klasiğinden mahrum kalıyorum. Neyseki, geçen yaz bazı keşifler ve denemelerin ardından kendime uygun birkaç soğuk tatlı buldum. Bunlar bir tanesi, birkaç hafta önce yazmış olduğum Çilekli Donmuş Yoğurt, bir tanesi de bugün yazacağım Kakaolu Dondurma.
Malzemeler
Hafif erimiş 2 muz
Şekersiz Organik Kakao Tozu
İsteğe bağlı olarak toz halinde Küçük Hindistan Cevizi (Nutmeg)
Hazırlanış
Muzlarınızı önceden soyup, dondurucuya koyun. Yeterince onduklarından emin olduğunuzda, 2-3 yemek kaşığı kakao ve 1-2 tatlı kaşığı küçük hindistan cevizini bir kaba yerleştirin. Blenderde tamamen krema kıvamına gelene kadar, muzu ezmeye devam edin. Eğer kıvamı dondurmaya göre biraz daha yumuşak olmuşsa, dondurucuya koyup biraz daha katılaşmasını bekleyebilirsiniz.
Geçen yıl arkadaşlarım Gözde ve Türkan, sağlıklı yaşam tarzıma uygun olması için doğumgünü pastası yerine bu güzel dondurmayı küçük kek kağıtlarına koyup dondurmuşlar ve üzerine mum koyarak bana harika bir sürpriz yapmışlardı :)
Comments
Post a Comment