Haftanın Tarifi; Çilekli Yoğurt
Son yıllarda donmuş yoğurt dünyanın geri kalanında olduğu gibi ülkemizde de popüler olmaya başladı. Havanın ısınmaya başladığı şu günlerde, donmuş yoğurt severler bu soğuk tatlıya karşı koyamıyor. Ancak, her ne kadar doğal malzemelerden de yapılsa, hazır donmuş yoğurtlar şeker oranı ve kalori bakımından ne yazık ki, pek de masum sayılmazlar. Üstelik yoğurtçuda satılan sos ve şekerlemeler sanki irademizi sınamak için oraya konmuş gibi. Bu yüzden bu hafta biraz daha sağlıklı ve biraz daha düşük kalorili, üstelik de porsiyonunu kontrol etmek daha kolay olan bir alternatif hazırladım.
Malzemeler
Erimeye başlamış ve dondurulmuş 4 cup çilek (yani yaklasik 4 su bardagi kadar)
1/2 cups veya 4 kaşık Light yoğurt
2 çorba kaşığı Agave şurubu
Birkaç damla limon suyu (opsiyonel)
Hazırlanış
Çileklerinizi yıkayın ve saplarını ayırın. Dondurucuda 1 - 1 buçuk saat bekletin. Daha sonra, malzemelerinizi bir kabın içine yerleştirin ve blenderden geçirin. İşte bu kadar kolay. Elde ettiğiniz çilekli yoğurtdan bir porsiyon ayırın ve gerisini dondurucuya koyun. Yoğurdunuzu bir aya kadar dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Comments
Post a Comment