Haftanın Tarifi; Izgara Somon

Somon balığı kalorisi düşük ve az yağlı oluşuyla bilinen çok faydalı bir protein kaynağıdır. İçerisindeki yüksek miktarda omega 3, vücutta kötü yağların yakılmasına yardımcı olur ve kalp hastalığı riskini azalttığı da bilinmektedir.

Bugün diyete uygun ve aynı zamanda kalbimiz ve beynimize çok faydalı bir tarifimiz var; ızgara somon filet. Yanında taze salata ve sebzeyle servis edildiğinde düşük karbonhidrat öneren diyetlere, temiz beslenme prensiplerine de uygun, çok lezzetli bir yemek. Aynı zamanda hazırlanışı da çok kolay. Yorgun cuma gecelerinde lezzetli bir yemek yemek isterken, bunun için gerekli çabayı göstermeye tembellendiğimde severek hazırladığım tek yemek belki de bu.



MALZEMELER

Derisi alınmış somon filet.
Kimyon
Tatlı pul biber (paprika)
Karabiber
Tuz
Isteğe bağlı olarak çok az kırmızı pul biber
İsteğe bağlı olarak tarhun otu veya biberiye






HAZIRLANIŞ

Somon filetimizin her iki tarafına tuz ve baharatlarımızı serpiyoruz. Tuz söz konusu olduğunda olabildiğince himalaya tuzunu tercih ediyorum ve sizlere de aynını tavsiye ediyorum. Himalaya tuzu hem sodyum oranı daha düşük hem de doğal mineraller açısından daha zengin. Daha sonra somonumuzu yapışmaz tavaya yerleştirerek ağzını kapatıyoruz ve en düşük ateşte 20-25 dakika veya dışı koyulaşıp, en üstü biraz pembe kalıncaya kadar pişiriyoruz. Ağzı kapalı olduğu için somonumuzu çevirmemize gerek kalmadan somonumuzun içi ve üstü de güzelce pişiyor.





Afiyet olsun.

Comments

Popular posts from this blog

Haftanın Tarifi; Karnabahar Püresi

Pelvis Stabilasyonu

Pilateste Pozisyonlar